Verdens stærkeste liga ruller igen – her er favoritterne!

Verdens stærkeste fodbold liga ruller igen og denne sommer har igen budt på oprustning for alle klubber. Især har Manchester United og Liverpool dog være ude og sprænge banken for igen at kunne vende tilbage til kampen om det engelske mesterskab.

I denne artikel kigger vi nærmere på favoritterne til det engelske mesterskab.

 

Chelsea, sidste års mestre, har være forholdsvis rolige på transfermarkedet. Største nyhed omkring mestrenes trup er at Jose Mourinho har skilt sig af med andenkeeper Petr Cech, som han overraskende nok har sendt til konkurrenterne fra Arsenal.

Som erstatning for den rutinerede tjekke, er Asmir Begovic hentet ind fra liga kollegerne fra Stoke. Udover udskiftningen på målmandsposten er der også hentet lidt backup til angrebet i det Chelsea har samlet floppet fra sidste sæson Radamel Falcao op på en låne aftale fra Monaco, som altså ikke fik afsat ham til Manchester United i sidste sæson.

 

Manchester City har stået for denne sæsons største transfer i mellem to engelske klubber. Man ser ofte at spillernes værdi eksploderer, når de skal handles i mellem to engelske klubber og Raheem Sterlings transfer var da heller ingen undtagelse. City smed intet mindre en 480 mio kr. efter den vævre tekniker fra Liverpool. City har dog også været på rov i andre engelske klubber og i Aston Villa, har man hentet den solide midtbanespiller Fabian Delph. Delph har i sær i de sidste 2-3 sæsoner slået sit navn fast både i Premier League, men også på det engelske landshold.

Når der kommer nogle ind, må der naturligvis også være nogle, som forlader klubben og her har City sendt James Milner til Liverpool og Scott Sinclair til Aston Villa for mindre beløb.

 

Arsenals rutinerede manager Arsene Wenger har i manges øjne lavet den bedste handel i dette transfer vindue, ved at bringe Petr Cech til klubben. Arsenal har de sidste par sæsoner været noget ustabile på målmandsposten og dette skulle den aldrende tjekke kan kunne rette på. Ellers har franskmanden lykkedes at holde på samtlige spillere fra sidste års trup og det er kun et par talenter der er sendt ud på lån hos andre engelske klubber.

 

Manchester United lavede store udskiftninger i sidste sommers transfer vindue, den dengang nytilkomne manager Luis Van Gaal fik lov at hende de spillere han ville for at kunne sætte sit eget præg på holdet. Det blev til en lidt skuffende 4.plads og derfor har der igen i år været mange handler til og fra United. Væk fra klubben er sendt Robin Van Persie, Rafael, Nani og Victor Valdes. De første tre har været i United nogle år efterhånden og har alle haft svært ved at rigtig bide sig fast i startelleveren, hvorimod Valdes ragede uklar med Van Gaal.

United har oprustet deres lidt skrantende midtbane med den tyske verdensmester Bastian Schweinsteiger og den hollandske elegantier Mephis Depay, samt den solide Morgan Scheiderlin. Alle tre er hentet for en samlet sum af 650 mio kr. udover de midtbanemænd har man også styrket defensiven med den argentinske landsholdskeeper Sergio Romero og den italienske back Matteo Darmian.

 

Liverpool kunne ikke følge op på deres flotte andenplads fra forrige år endte på en for dem skuffende 5 plads i sidste sæson. Denne sæson er den første uden legenden Steven Gerrard, som er smuttet til USA. Derudover har man sagt farvel til Glen Johnson og Sebestian Coastes i forsvaret og Rickie Lambert og Raheem Sterling i offensiven.

For at styrke holdet har man brugt alle de millioner man fik fra Sterling salget og lidt til. Her har man hentet brasilianske Roberto Firmino og den fysisk stærke belgier Christian Benteke. De to alene har kostet næsten 600 mio kr. Læg der til Nathaniel Clyne, James Milner og Danny Ings som alle må formodes at skulle slås for en plads i startopstilling.